Θέρμανση

Το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί τους έξι μήνες του έτους για να εξασφαλίσει την κατάλληλη θερμοκρασία στο σπίτι και στη δουλειά. Πρέπει να προσφέρει «όμορφη ζεστασιά», ομοιόμορφα και με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.  Στις νεόδμητες κατασκευές έχουν επικρατήσει τα συστήματα ακτινοβολίας. Εφαρμόζονται στο δάπεδο (ενδοδαπέδια θέρμανση), στους τοίχους ή τις οροφές, για αποτελεσματική θέρμανση ή και δροσισμό.

Όταν έχουμε απαιτήσεις θέρμανσης – κλιματισμού η λύση είναι η διανομή με FCU (Fan Coil Unit). Για πιο απλές περιπτώσεις υπάρχει πάντα η λύση των θερμαντικών σωμάτων panel.  Όλα τα παραπάνω διανέμουν την ενέργεια που μπορεί να παράγεται από κάθε σύγχρονο σύστημα, όπως αντλίες θερμότητας, ατομικές μονάδες φυσικού αερίου/υγραερίου, λέβητες συμπύκνωσης πετρελαίου κ.λπ.

ενδοδαπέδια θέρμανση

Στις κατασκευές όπου εφαρμόζεται ο πρόσφατος Κ.ΕΝ.Α.Κ. η ενδοδαπέδια θέρμανση για θέρμανση και δροσισμό συνδυάζεται ιδανικά με την αντλία θερμότητας.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση επικράτησε γιατί προσφέρει ασύγκριτα προτερήματα:

  • ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας σε όλο το δάπεδο
  • ιδανική διαστρωμάτωση θερμοκρασίας στο χώρο
  • μηδενικά ρεύματα αέρα και αμετάβλητη υγρασία
  • ελευθερία στη διαμόρφωση του χώρου
  • λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες

Κατασκευάζουμε ενδοδαπέδια συστήματα πολύ χαμηλού ύψους, ξηράς δόμησης ή με τσιμεντοκονία, με ύψος κατασκευής από 23mm. Έτσι καλύπτουμε από την ανακαίνιση υφιστάμενων κατασκευών μέχρι και κάθε άλλη απαίτηση του πελάτη μας. Επιλέγουμε  δοκιμασμένα συστήματα, αξιόπιστα υλικά, εφαρμόζουμε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και υπογράφουμε τη δουλειά μας με 7-ετή εγγύηση.

fan coil unit

Όταν ο κλιματισμός είναι το ίδιο σημαντικός με τη θέρμανση, προτείνουμε τη λύση των FCU (Fan Coil Unit). Με βάθος μηχανήματος από 12cm ανταγωνίζονται σε κατάληψη χώρου τα σώματα panel. Μπορεί ακόμη να είναι χωνευτά, στο δάπεδο ή εντός ψευδοροφής, χωρίς περιορισμό στην επένδυση της όψης τους. Στις απαιτητικές κατασκευές η αισθητική είναι  προαπαιτούμενο και μπορούμε να δώσουμε πολλές επιλογές.

Το σύστημα θέρμανσης ολοκληρώνεται από το σύστημα παραγωγής θερμότητας, που μπορεί να είναι:

Ο ήλιος, η απόλυτη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, μέσω ενός ηλιοθερμικού συστήματος μπορεί να αναλάβει την υποβοήθηση της θέρμανσης, για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, με τον πιο περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο.

επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας ή χρειάζεστε άμεσα τη συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω τηλεφώνου στο 693 2726 272
Scroll To Top