Γενικές Υπηρεσίες

Γενικές Υπηρεσίες - Υπηρεσία Enen 1

υπηρεσίες μηχανικών

Εξοικονομών κατ’ οίκον

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» με κονδύλια από το ΕΣΠΑ και κρατικές πηγές επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, διαμερισμάτων και πολυκατοικιών. Αναλαμβάνουμε να το τρέξουμε για τους πελάτες μας, για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (εγκατάσταση αντλίας θερμότητας, μονάδας αερίου, ενεργειακής εστίας), την εγκατάσταση κλιματιστικών νεότερης τεχνολογίας, ή/και την εγκατάσταση ηλιακού συστήματος υψηλής απόδοσης.

MyClima expert

Η υπηρεσία “MyClima Expert” παρέχεται από Μηχανικούς εξειδικευμένους σε θέματα κλιματισμού και θέρμανσης. Αυτοί γνωρίζουν όλες τις δυνατές επιλογές που είναι διαθέσιμες και έχουν την εμπειρία της εγκατάστασής τους. Έρχονται στο χώρο σας για αυτοψία των αναγκών σας, προτείνουν λύσεις και σας βοηθούν να επιλέξετε την καταλληλότερη για εσάς. Η υπηρεσία είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους πελάτες μας ή διαφορετικά είναι διαθέσιμη με χρέωση. Το ποσό αυτό λαμβάνεται ως προκαταβολή και συμψηφίζεται όταν ολοκληρωθεί το έργο.

Πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης ΠΕΑ παρουσιάζει την ενεργειακή κατάταξη και απόδοση ενός κτιρίου ή κτιριακής μονάδας και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ή στους ενοικιαστές του να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν την ενεργειακή κατανάλωση του. Η έκδοση του Π.Ε.Α. γίνεται για την ενοικίαση ή πώληση ενός ακινήτου ή για την ένταξή του στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον».

Σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνονται προτάσεις για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας Οι Μηχανικοί της εταιρίας «en+en Εξοικονόμηση Ενέργειας» μπορούν άμεσα και γρήγορα να ολοκληρώσουν την αυτοψία στο ακίνητο και σε εύλογο χρόνο να σας παραδώσουν το Πιστοποιητικό. [Δείτε τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστεί να μας διαθέσετε]

Μελέτες αέριων καυσίμων

Το φυσικό αέριο θα είναι πολύ σύντομα πραγματικότητα στην περιοχή μας. Στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις θα πρέπει να εγκατασταθούν οι νέες γραμμές αερίου, σύμφωνα με τις οδηγίες και προδιαγραφές, για να φέρουν το αέριο σε κάθε σπίτι.

Σε αυτή τη διαδικασία η τεχνογνωσία και εμπειρία των Μηχανικών μας είναι το απαραίτητο εργαλείο, για μια ασφαλή εγκατάσταση φυσικού αερίου στο σπίτι σας.

 • Προσδιορίζουμε τις ανάγκες σας, λαμβάνουμε υπ’ όψη τα τεχνικά στοιχεία του κτιρίου σας και προτείνουμε την καλύτερη λύση, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
 • Καταθέτουμε την αίτηση σας ετοιμάζουμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και σας εντάσσουμε στις προωθητικές ενέργειες.
 • Καταθέτουμε την απαιτούμενη μελέτη εγκατάστασης και την παρακολουθούμε μέχρι την τελική σύνδεσή σας με το δίκτυο αερίου.
 • Έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον εξοπλισμό για την εκτέλεση των απαραίτητων μετρήσεων και την αντίστοιχη έκδοση όλων των πιστοποιητικών.
Γενικές Υπηρεσίες - Υπηρεσία Enen 2

υπηρεσίες ψυκτικών

Εγκατάσταση κλιματιστικού

Η εγκατάσταση ακόμη και του πιο μικρού κλιματιστικού είναι για εμάς μια οργανωμένη εργασία που εκτελείται με ακρίβεια και συνέπεια. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή, χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα εργαλεία, ενώ έχουμε εξειδικευμένες μεθόδους και τεχνικές που δίνουν την «ποιότητα και αισθητική» που χαρακτηρίζει τα μικρά και μεγάλα έργα μας. Δεχόμαστε τις προκλήσεις και δεν αρνούμαστε τα «δύσκολα».

 • κάνουμε προεγκαταστάσεις εντός ψευδοροφών ή τοίχων, για να μην εμφανίζονται οι σωληνώνεις
 • χρησιμοποιούμε ειδικά διακοσμητικά κανάλια σωληνώσεων για εμφανείς εγκαταστάσεις
 • εφαρμόζουμε ειδικές τεχνικές σύνδεσης των σωλήνων για μεγαλύτερη ασφάλεια και λειτουργικότητα, για δίκτυα σωληνώσεων (συστήματα VRF/VRV)
 • έχουμε αναπτύξει τεχνογνωσία και τα εργαλεία για την εφαρμογή των μονώσεων στις σωληνώσεις
 • διαχειριζόμαστε τα συμπυκνώματα, ώστε να μην περιορίζεται η θέση τοποθέτησης του εσωτερικού μηχανήματος

Επισκευή κλιματιστικού

Για τις εταιρίες κλιματισμού με τις οποίες συνεργαζόμαστε τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια, είμαστε το service point στο Νομό μας. Αυτό σημαίνει διαρκής εκπαίδευση στα συγκεκριμένα προϊόντα, παροχή τεχνογνωσίας και άμεση πρόσβαση σε ανταλλακτικά. Έτσι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε γρήγορα και αποτελεσματικά, όταν προκύψει πρόβλημα λειτουργίας, ώστε να το επαναφέρουμε το συντομότερο. Ειδικότερα από το 2000 υποστηρίζουμε τα προϊόντα TOSHIBA & Carrier.

Η άμεση συνεργασία μας με το δίκτυο τεχνικής εξυπηρέτησης COMFORT TEAM μας επιτρέπει να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί.

Μόνο για θέματα τεχνικής εξυπηρέτησης που αφορούν προϊόντα TOSHIBA & Carrier υπάρχει η γραμμή υποστήριξης από τις 08:00 έως τις 22:00 (εκτός Κυριακής): 801 11 19000 (από σταθερό) 210 67 96 360 (από κινητό)

email: comfort.team@ahi-carrier.com

Τακτική συντήρηση κλιματιστικού

Η τακτική συντήρηση των μηχανημάτων κλιματισμού παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους και προλαβαίνει πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Η συντήρηση περιλαμβάνει κυρίως ελέγχους και δοκιμές, ώστε να εμφανιστεί η λειτουργία ή δυσλειτουργία του μηχανήματος. Ο εκτενής και σε βάθος καθαρισμός των σημείων όπου επικάθονται ρύποι και σκόνη επαναφέρει το μηχάνημα στην αρχική του κατάσταση. Ακόμη συνεισφέρει άμεσα και στον καθαρότερο αέρα στο χώρο και την προστασία της υγείας του πελάτη μας.

Για τη συντήρηση των κλιματιστικών μηχανημάτων χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα χημικά καθαριστικά, σχεδιασμένα και πιστοποιημένα για κλιματιστικά, ασφαλή για τον τεχνικό και τον πελάτη μας. Εφαρμόζουμε τεχνικές που έχουμε αναπτύξει στην 20 ετή διαδρομή μας και βέβαια τα πιο σύγχρονα εργαλεία. Η τακτική συντήρηση των κλιματιστικών πρέπει να γίνεται στο τέλος κάθε περιόδου χρήσης (θερινής ή χειμερινής) ή ακόμη και στα μέσα της περιόδου σε κάποιους επαγγελματικούς χώρους.

Στους πελάτες μας παρέχουμε την κάρτα συντηρήσεων, όπου καταγράφονται οι επισκέψεις και οι εργασίες που έχουν γίνει. Η συντήρηση τουλάχιστον μία φορά ανά έτος είναι προϋπόθεση για την ισχύ της εγγύησης του προϊόντος από την εταιρία εισαγωγής, για τα περισσότερα κλιματιστικά.

Γενικές Υπηρεσίες - Υπηρεσία Enen 3

υπηρεσίες θερμοϋδραυλικών

Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης

Το εξειδικευμένο συνεργείο θερμοϋδραυλικών ολοκληρώνει εγκαταστάσεις:

 • αντλίας θερμότητας
 • λέβητα φυσικού αερίου / υγραερίου
 • λεβητοστασίου πετρελαίου / φυσικού αερίου
 • συστήματος πέλλετ

στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με τη μικρότερη δυνατή όχληση στο χώρο του πελάτη. Με γνώση, εμπειρία, σχέδια, οδηγίες, εργαλεία και τον ειδικό εξοπλισμό κάνουμε τη δουλειά μας σωστά – γρήγορα – καθαρά. Στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνονται οι μετατροπές, αναβαθμίσεις εξοπλισμού, προσαρμογή στους κανονισμούς λειτουργίας και ασφάλειας, κατασκευή καμινάδας κ.λπ.

Συντήρηση συστήματος θέρμανσης

Τα συστήματα θέρμανσης τα γνωρίζουμε από την κατασκευή τους. Η απαραίτητη συντήρησή τους είναι υπόθεση ρουτίνας για τα συνεργεία μας και γίνεται με την ίδια προσήλωση και τυπικότητα που ακολουθούμε στις κατασκευές μας.

Στον κρίσιμο χώρο του συστήματος καύσης μετράμε με όργανα την απόδοση και υπογράφουμε για τη δουλειά μας, για να είναι οι πελάτες μας σίγουροι και ασφαλείς. Η τακτική συντήρηση τουλάχιστον μια φορά ανά έτος είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης, την ισχύ της εγγύησης του λέβητα καύσης και τη μακροζωία της επένδυσής σας.

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης

Όταν το σύστημα θέρμανσης είναι μεγάλης ηλικίας, τότε προτείνουμε την αναβάθμιση τμημάτων του ή και ολόκληρου, για να προλάβουμε την αβαρία, να εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία και την χαμηλότερη κατανάλωσή του. Οι επεμβάσεις γίνονται προσεκτικά και σε «νεκρούς» χρόνους, ώστε να μη γίνουν αισθητές από τους χρήστες.

Καθαρισμοί κλειστών δικτύων θέρμανσης

Το κλειστό κύκλωμα ενός συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού περιέχει επικαθίσεις από μαγνητίτη, λάσπη, γρέζια και υλικά από την αρχή ακόμη της εγκατάστασης. Αυτά επιβαρύνουν τη λειτουργία και τα επιμέρους εξαρτήματα του συστήματος (κυκλοφορητές, βάνες, διακόπτες σωμάτων, βαλβίδες ασφαλείας, αυτόματα εξαεριστικά, σωληνώσεις, θερμαντικά σώματα, εναλλάκτες λεβητών). Το αποτέλεσμα είναι η:

 • μειωμένη απόδοση τοπικά σε κάποιο θερμαντικό σώμα ή γενικότερα
 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας
 • θόρυβο στις σωληνώσεις ή τα θερμαντικά σώματα
 • προβλήματα από τις επικαθίσεις στα εξαρτήματα (κυκλοφορητές, βαλβίδες, κ.λπ)

Το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης οποιουδήποτε από τα παραπάνω αξίζει περισσότερο από τον καθαρισμό του κλειστού κυκλώματος. Η λύση είναι ο καθαρισμός του κλειστού κυκλώματος με έκπλυση υψηλής πίεσης και τη χρήση κατάλληλων χημικών καθαριστικών. Για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων μέχρι και μια 5ετία, η εγκατάσταση πληρώνεται στη συνέχεια με τον αντίστοιχο αναστολέα διάβρωσης.

Η εργασία του καθαρισμού του κυκλώματος θέρμανσης είναι προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία και την ισχύ της εγγύησης των αντλιών θερμότητας και των ατομικών μονάδων αερίου. Οι επικαθίσεις συσσωρεύονται εύκολα στον εναλλάκτη με τα μικρά περάσματα, περιορίζουν την κυκλοφορία του νερού.

Συντήρηση ηλιακού συστήματος

Το ηλιοθερμικό σύστημα, ακόμα και ο ηλιακός θερμοσίφωνας, είναι εξοπλισμός εκτεθειμένος στις εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος, στην υπερθέρμανση, τον παγετό και τη διάβρωση από το νερό. Ο τακτικός έλεγχος και η φροντίδα του το προστατεύει από τη φθορά και κάποια σοβαρή βλάβη με μεγάλο κόστος, που θα επιμηκύνει το χρόνο απόσβεσης της επένδυσης. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος συντήρησης αποδεικνύεται πολύ μικρό, σε σύγκριση με την επισκευή, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί στη μέση του καλοκαιριού ή του χειμώνα.

Η ετήσια συντήρηση επιβάλλεται από τον κατασκευαστή των ηλιακών συστημάτων για την ισχύ της εργοστασιακής εγγύησης των προϊόντων. Στο πρωτόκολλο που ακολουθούμε περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των γυάλινων επιφανειών, οι επισκευές των μονώσεων, ο έλεγχος θερμικού φορέα και των λειτουργικών εξαρτημάτων. Αυτές οι εργασίες μπορούν εύκολα να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματος μέχρι και 15%.

Σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα μεγάλης ηλικίας με συνδυασμό ενεργειών μπορούμε να πετύχουμε δραματική βελτίωση της απόδοσης, αλλά και να διευρύνουμε το χρόνο ζωής του. Επίσης γίνεται πλήρης εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, όταν προστίθενται διατάξεις ελέγχου – εκτροπής του ζεστού νερού, που μας επιτρέπουν τη συνδυασμένη λειτουργία με λέβητες αερίου, αντλίες θερμότητας, θερμοσίφωνες και ταχυθερμοσίφωνες.

Γενικές Υπηρεσίες - Υπηρεσία Enen 4

υπηρεσίες ηλεκτρολόγων

Υ.Δ.Ε. [Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου προς ΔΕΔΔΗΕ]

Για τα έργα που υλοποιούμε, συντηρούμε ή έχουμε την παρακολούθηση – ευθύνη λειτουργίας, εκδίδουμε την απαραίτητη Υ.Δ.Ε. για τη συμμόρφωση του πελάτη μας με τις οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ. Η υπηρεσία αυτή υποστηρίζεται από τους Μηχανικούς της εταιρίας μας και την προσφέρουμε σε ειδικές τιμές σε όλους τους πελάτες μας.

Πραγματοποιούμε ελέγχους λειτουργικότητας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων, ειδικά αυτών που αφορούν τον μηχανολογικό εξοπλισμό που υποστηρίζουμε και μας αφορά. Στις παλιές εγκαταστάσεις προτείνουμε την αναβάθμισή, την ανανέωσή τους και την προσθήκη αυτοματισμών, σύμφωνα τις νεότερες προδιαγραφές των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Συμπληρώνουμε τις εγκαταστάσεις με μετρητές κατανάλωσης, απομακρυσμένο έλεγχο και παρακολούθηση [GSM, Wi-Fi]. Ο έλεγχος και ο χειρισμός είναι μια ανάγκη για την άνεση και κυρίως για την εξοικονόμηση ενέργειας, που ζητείται ολοένα και πιο συχνά.

Η μέτρηση της καταναλισκόμενης ενέργειας αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των σύγχρονων και προηγμένων συστημάτων που προτείνουμε στους πελάτες μας. Ο απομακρυσμένος έλεγχος επίσης βοηθά στην άμεση μεταφορά της εικόνας του προβλήματος και στην ταχεία αντιμετώπιση του από τους τεχνικούς μας.

Γενικές Υπηρεσίες - Υπηρεσία Enen 5

καθαρισμός κλειστών κυκλωμάτων θέρμανσης

Στα κυκλώματα θέρμανσης, παρότι είναι κλειστά, σχηματίζονται επικαθίσεις και λάσπη, που μειώνουν τη λειτουργικότητα και την απόδοση της εγκατάστασης. Η ροή του νερού εμποδίζεται, η απόδοση των σωμάτων υποβιβάζεται και προκύπτουν προβλήματα στα εξαρτήματα της εγκατάστασης (κυκλοφορητές, εναλλάκτες κ.λπ.).

Για να διατηρήσουμε τη μέγιστη απόδοση και να αποφύγουμε το κόστος των απρόβλεπτων ζημιών, προτείνουμε και εφαρμόζουμε τον αποτελεσματικό καθαρισμό του κυκλώματος θέρμανσης. Η διαδικασία αυτή γίνεται με συγκεκριμένο πρωτόκολλο, με ειδικά χημικά καθαριστικά, με ισχυρή εξωτερική αντλία για δυναμική έκπλυση και από εκπαιδευμένους τεχνικούς.

Ο καθαρισμός της παλιάς εγκατάστασης προτείνεται, σε κάθε νέα σύνδεση της με:

 • Αντλία θερμότητα
 • Μονάδα φυσικού αερίου / υγραερίου
 • Λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης
 • Ηλεκτρολέβητα

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου μας προστατεύει τον πολύτιμο εξοπλισμό σας και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της εγγύησης του κατασκευαστή. Έτσι οι πελάτες μας απολαμβάνουν τη μέγιστη απόδοση, με τη χαμηλότερη κατανάλωση και τα προνόμια όλων των εγγυήσεων των εργοστασίων κατασκευής.

Η πιστή τήρηση των οδηγιών για την ορθή εγκατάσταση και χρήση των σύγχρονων συσκευών και μηχανημάτων θέρμανσης και κλιματισμού, αποτελεί για εμάς θέματα αρχής και απαράβατους κανόνες. Αυτό εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων, την ξεγνοιασιά των πελατών μας και την κάλυψη της εγγύησης των μηχανημάτων μέχρι και 7 χρόνια.

επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας ή χρειάζεστε άμεσα τη συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω τηλεφώνου στο 693 2726 272
Scroll To Top