Εξαερισμός

Όσο ξοδεύουμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους, είτε είναι ο χώρος εργασίας ή του σπιτιού μας, τόσο η ποιότητα του αέρα [Indoor Air Quality] επηρεάζει την γενικότερη κατάσταση της υγείας μας. Αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται για παιδιά, ηλικιωμένους ή άλλες ευπαθείς ομάδες.

Το σύστημα αερισμού / εξαερισμού / καθαρισμού του εσωτερικού αέρα, αναλαμβάνει να:

  • αναπληρώσει το οξυγόνο που χρειάζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα
  • φιλτράρει τον εισερχόμενο αέρα
  • απορρίψει τους ρύπους (σκόνη, υγρασία, χημικά, κ.λπ.) σε εξωτερικό χώρο
  • φροντίσει τη θερμοκρασία του νεοεισερχόμενου αέρα

αποτελεσματικότητα συστήματος

Το σύστημα είναι αποτελεσματικό όταν μπορεί να συντονίσει τα παραπάνω σύμφωνα με:

  • τις ιδιαίτερες ανάγκες του χώρου
  • τις προσωπικές απαιτήσεις του χρήστη
  • την ελάχιστη αίσθηση ρευμάτων αέρα
  • τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Στους επαγγελματικούς χώρους το σύστημα εξαερισμού έχει να επιτελέσει μεγαλύτερο έργο, λόγω του μεγαλύτερου πληθυσμού, των διαφορετικών ειδικών συνθηκών, των μεγαλύτερων διαστάσεων του χώρου ή της χρήσης του χώρου (κουζίνα). Κάποιες φορές ο καθαριστής αέρα μπορεί να αναλάβει ένα μέρος από το ρυπογόνο φορτίο ή να αποτελέσει μέρος του συστήματος εξαερισμού (συστήματα απόσμησης)

εξαερισμοί επαγγελματικών κουζινών

Συστήματα απόσμησης

Οι κουζίνες είναι ειδικοί επαγγελματικοί χώροι και ο εξαερισμός διακρίνεται από αξιοπιστία, λειτουργικότητα, ευελιξία και αισθητική. Τα δεδομένα είναι πολλά και πρέπει να ικανοποιούνται όλα. Το αποτέλεσμα καλύπτει τις απαιτήσεις των σεφ, τους ρυθμούς παραγωγής της κουζίνας και τη χαμηλή όχληση σε θόρυβο και οσμές.

Στις ειδικές περιπτώσεις που οι οσμές του εξαερισμού δημιουργούν όχληση ο εξαερισμός συμπληρώνεται με συστήματα απόσμησης. Αυτά περιλαμβάνουν διατάξεις πολλαπλών φίλτρων που κατακρατούν τα λίπη, την υγρασία, τον καπνό και τις οσμές μέχρι και 100%.

εξαερισμοί κατοικιών, γραφείων & ξενοδοχείων

Εναλλάκτες αέρα-αέρα

Ο εξαερισμός ενός χώρου προϋποθέτει αντίστοιχη ποσότητα αερισμού. Για τη θερμοκρασιακή άνεση θα πρέπει να πρέπει να μείνει αμετάβλητη η θερμοκρασία στο χώρο. Αυτό γίνεται με τα συστήματα εναλλακτών αέρα-αέρα, όπου ο αέρας που απορρίπτεται δίνει σε μεγάλο ποσοστό την «ενέργειά» του στον εισερχόμενο αέρα. Το επιπλέον κέρδος από την ανάκτηση θερμότητας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση μπορούν να καλύψουν ακόμη και ένα δωμάτιο και απαιτούν ελάχιστο χώρο. Μπορούν να καλύψουν μια κατοικία, ή πολλαπλούς χώρους, σε συνδυασμένη λειτουργία με άλλα όμοιά τους. Σε μια κατοικία με διαθέσιμο χώρο στην οροφή ή σε ένα μεγαλύτερο χώρο τα συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση είναι μεγαλύτερων διαστάσεων και διαχειρίζονται τον αέρα μέσω δικτύου αεραγωγών και αντίστοιχων στομίων. Ο εξαερισμός / αερισμός είναι επίσης κρίσιμο λειτουργικό στοιχείο στις κτιριακές κατασκευές τύπου “Passive House” ή “nZEB”, όπου ο σωστός υπολογισμός, σχεδιασμός και κατασκευή, γίνεται θέμα υγείας για τους ενοίκους.

εξαερισμοί χώρων συνάθροισης κοινού, εμπορικών – βιομηχανικών χώρων

Στους μεγάλους επαγγελματικούς χώρους ο εξαερισμός συνδυάζεται με τη λειτουργία του κλιματισμού. Η διαχείριση του κλιματιζόμενου αέρα γίνεται μέσω αεραγωγών και στομίων. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην επιλογή στομίων κλιματισμού, αλλά και στο είδος και το σχήμα των αεραγωγών.

Η δημιουργικότητα όταν εξασφαλίζεται η λειτουργικότητα δίνει αποτελέσματα υψηλής αισθητικής. Ακόμη και στους βιομηχανικούς χώρους ο εξαερισμός μπορεί να είναι κορυφαίας ποιότητας με την εφαρμογή της ανάκτησης θερμότητας, για τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Το σύστημα εξαερισμού όσο πολύπλοκο και αν είναι, πρέπει να παραμένει αποτελεσματικό και αξιόπιστο.

καθαριστές αέρα

DAIKIN

Η κορυφαία εταιρία κλιματισμού και επεξεργασίας του αέρα «φτιάχνει το κλίμα» για να απολαμβάνετε τον καθαρό αέρα της φύσης ακόμη και στους εσωτερικούς χώρους.

Η άνεση και η ευεξία έχει παράμετρο την ποιότητα και καθαρότητα του αέρα. Οι καθαριστές αέρα της Daikin απομακρύνουν από τον αέρα τα σωματίδια σκόνης και γύρης, κατακρατούν αερομεταφερόμενους ιούς και βακτήρια για την προστασία της δικιάς υγείας. Ελέγχουν τις οσμές, αφήνουν ελεύθερη μόνο τη φρεσκάδα και την καθαριότητα.

WINIX

Ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία καθαρισμού αέρα. Από το 1976 οδηγεί τις εξελίξεις με πρωτοπόρα προϊόντα.

Με απόλυτη εξειδίκευση στους καθαριστές αέρα και προσήλωση στην ποιότητα, κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Ασία, όπου υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις ποιότητας εσωτερικού αέρα.

KULLHAUS

Χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες μεθόδους καθαρισμού του αέρα, για μια υγιεινή ατμόσφαιρα. Έχουν σχεδιασμό υψηλής αισθητικής, στιβαρή κατασκευή και πρακτική χρωματική ένδειξη για την ποιότητα του αέρα.

Το πρωτοποριακό φίλτρο μικρού διαπεράσματος 2,5 μm με τον αντίστοιχο αισθητήρα PM2,5 εξασφαλίζουν καθαρό αέρα στο χώρο.

CARRIER

Η Carrier νοιάζεται για τον κλιματισμό, αλλά και την ποιότητα του αέρα στο χώρο σας. Για αυτό δημιουργεί συνεχώς καινοτόμα προϊόντα που βελτιώνουν την άνεση και την υγιεινή του αέρα εσωτερικού χώρου (Indoor Air Quality).

Αλλάζει τον τρόπο που ζείτε, εργάζεστε και διασκεδάζετε. Με νέα σειρά καθαριστών αέρα έχετε καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από σκόνη, μικρόβια, αλλεργιογόνα και αιωρούμενα σωματίδια.

επικοινωνήστε μαζί μας

Αν ενδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες μας ή χρειάζεστε άμεσα τη συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή μέσω τηλεφώνου στο 693 2726 272
Scroll To Top